foto: Tomas Montelius foto: Tomas Montelius

GUSTAV SUNDIN
född 1982

Konstnär och ägare av Galleri Torekov sedan 2015.
Skolad på Florence Academy of Art (2004-2007), Italien.
2007-2008 undervisade han på den svenska FAA-filialen.
Han är en av grundarna i konstnärsgruppen BjäreMålarna som startade i Båstad 2006.
Verksam i Lund och Torekov.


#homeworks

Att arbeta hemifrån är ju allt vanligare idag..
För min egen del har det blivit så naturligt sedan vi fick barn och hämtning på förskola, VAB och allt som hör familjelivet till gör tidspusslet till svårlöst ekvation. 

Tills slut sålde vi bäddsoffan i gästrummet och jag inredde en liten ateljé i lägenheten i Lund. På det viset kunde jag börja ta tillvara på de stunder som uppenbarar sig mellan varven.

Hela dagar hemma gjorde att jag började se vårt hem med andra ögon och jag började studera hur ljuset kommer in och dansar runt i vårt stökiga hem under olika tider på dagen. 

Efter att jag börjat måla några interiörer hemma började hela konceptet växa och tankarna förde mig ganska snabbt till Carl Larsson och hans bok "Ett Hem" som består av 24 målningar.

Så min tanke kring detta arbetet är att skildra ett hem idag. Det jag vill förmedla är ett riktigt hem och inte ett man kan se i ett inredningsmagasin. 
Stök och röra är en del av vardagen för en barnfamilj och det är en oändlig kamp där man alltid ligger några steg efter. Ibland skäms man för hur det kan se ut eller vad man gör när man helt enkelt inte orkar med allt.
Sedan handlar det om perspektiv, i dubbel bemärkelse. Att det är stökigt är ett bevis på liv och rörelse och det finns något vackert i det.

 
Med tiden vill jag få ihop 24 målningar som ska utgöra kärnan i #homeworks och trycka en bok med dom.